top of page

Welke broek past het beste bij jouw figuur?

Ieder figuur is het perfecte figuur!

Hi,


Ken je dat gevoel? 's Ochtends sta je voor de spiegel en kijk je in je kast, opzoek naar een broek waarin je figuur het beste uitkomt? Ik ken het gevoel in ieder geval wel en ik denk vele met mij.


Ik hoor het in de winkel vaak... Dat een bepaalde broek vooral leuk staat bij een ander. . Het is natuurlijk zo dat niet alle modellen gemaakt zijn voor jou. Maar het is ook zeker niet zo dat maar één model jou leuk staat en je figuur mooi laat uitkomen. Het is soms gewoon even wennen om jezelf in een andere model te hijsen. Ik zeg wie niet waagt, wie niet wint.


Stap één is het kennen van je figuur. Ieder figuur is weer anders en tegenwoordig worden er allerlei namen aan gegeven. Het appelfiguur, de peer, het potlood, de zandloper, het A-figuur en ga zo maar door. Ik vind het maar ingewikkeld want zal je net zien, mijn figuur komt weer niet exact overeen met een van deze omschrijvingen. Met het kennen van je figuur bedoel ik dan ook, wat vind je mooi aan je lichaam en waar wil je het accent op leggen. Ieder lichaam is mooi, dus die van jou ook! Neem gewoon eens de tijd om jouw mooiste lichaamsdeel te ontdekken en leg juist hier het accent op.


Soms zie je iemand met het 'perfecte figuur', maar eigenlijk is ieder figuur voor mij het perfecte figuur. Het is gewoon de kunst om te stralen in de juiste kleding! Te beginnen met het uitzoeken van het juiste model broek...


Heb je bijvoorbeeld brede heupen? Ga dan voor een high-waisted broek. Dit zorgt ervoor dat je heupen mooi uitkomen. Boven je heupen wordt het namelijk weer slanker nu de broek hoog in de taille zit. Ga voor een skinny jeans als je juist het accent wil leggen op je heupen en billen. Vind je juist dat je heupen te veel opvallen? Ga dan voor een flared model om meer verhouding in je benen te krijgen. En wat ik zelf zo fijn vind aan een flared, is dat het je eigenlijk altijd langer en slanker maakt, ongeacht je figuur.


Zijn jouw schouders iets breder? Ga dan voor een los model broek. Bijvoorbeeld een straight model, flared of wijde pantalon. De aandacht zal dan meer naar jouw benen gaan. Laat jouw figuur uitkomen door de nadruk te leggen op je taille doormiddel van bijvoorbeeld een mooie riem. Ga ook eens voor een opvallende broek. Denk dan aan een fel kleurtje of een aparte stof, hoe leuk?!


Heb je zowel bredere schouders als heupen? Dan ben je naar mijn idee gezegend. Je accent kun je op je taille leggen door bovenstaande modellen met elkaar te combineren. Ga dan dus voor een high-waisted broek in een flared-model, rechte of wijde pijp. Ga niet voor te los, zorg ervoor dat de broek mooi op de billen aangesloten zit.


Ben je meer een fan van je bovenlichaam als je onderlichaam? Kies dan voor donkere kleuren en niet voor opvallende prints en stoffen. Een mooie zwarte broek met een opvallende top zal zeker de aandacht naar je bovenlichaam trekken. Hoe gaaf is het om juist opvallende blouses te dragen?


Heb jij een recht figuur? Dan kun je een broek met een lagere taille heel goed hebben. Dit maakt jouw figuur zeer vrouwelijk. Zowel skinny als loose-fit, het zal jou allemaal staan. Een skinny jeans bijvoorbeeld legt de nadruk op je benen. Het maakt je benen mooi lang terwijl een loose-fit jouw lichaam juist weer meer volume geeft! Beide is natuurlijk ideaal ;)


Heb je een beetje een buikje? Ga dan ook voor een high-waisted broek. Hier kun je namelijk al jouw onzekerheden in verstoppen. Het oh zo fijne aan een high-waisted als je het mij vraagt.


Kortom, is er voor ieder figuur een perfecte broek te vinden. Soms is het gewoon lastig om zelf te bedenken wat jou jouw mooiste zelf maakt. Wij helpen je daarom graag in de winkel om uit te zoeken welke broek voor jou gemaakt is. Stralend de deur uit met een prachtige broek!


Ik ben van mening dat goede kwaliteit met een juiste pasvorm je gewoon mooier maakt. Daarom hebben wij gekozen voor broeken van de prachtige merken Cambio, Studio AR, Gustav, Knit-ted, Studio Anneloes, YAYA en Pieszak. Kom je ook lekker broeken passen?


Veel liefsbottom of page